Selecteer een pagina
Route van vandaag

30 augustus 2018, Kaatsheuvel – Hazerswoude-Dorp
Vanmorgen rond half 11 vertrokken, ruim een uur later dan ons plan. Op zich niet zo erg, vanavond hebben we al een slaapplek geboekt via “Vrienden op de Fiets”. Dit is voor de 2e keer dat wij gebruik maken van deze dienst/ organisatie. En ik moet zeggen positief, morgen weer proberen.
We vertrekken gepakt uit Kaatsheuvel richting Dussen. Deze route hebben we al vele keren gereden omdat in Dussen een kledingwinkel is waar wij regelmatig “te gast“ zijn. Door Dussen richting Sleeuwijk waar we ons zelfgemaakt brood eten. 

Gisterenavond heb ik een heerlijk Focaccia brood gemaakt met oa olijven en Gorgonzola. Het recept heb ik van Binnenste buiten kok Ramon. Wil je het ook een keer maken klik dan hier.

Nadat we ons brood en karnemelk hebben gedronken stappen we weer op de fiets om de Boven Merwedebrug (of is het de Waalbrug) bij Gorinchem te bedwingen. Dat was best wel eenvoudig met de ondersteuning die de fiets ons kan geven. Wat een verkeer dendert over de brug. Horen en zien vergaan je. Blij dat we eroverheen zijn om even langs het kanaal van Steenhoek (verlengde van het Merwedekanaal) te fietsen. Bij Schelluinen steken we dit kanaal over om via de saaie provinciale weg naar het veer van Schoonhoven te rijden.

In het centrum van Schoonhoven nemen we een koffie pauze. Ik zie daar een excentrieke visser lopen en vergeet een foto te maken. Ik loop achter hem aan en vraag aan hem of ik een foto mag maken. Helaas heeft hij er een hekel aan dus je moet mijn verhaal maar geloven. Hij had een hoed op en een soort “oorlogsvest. Aan zijn vest hangen scharen, en allerlei andere visatributen. In zijn hand een fraaie hengel.

Nu komt het mooiste deel van vandaag. Fietsen langs de Vlist. We fietsen aan de oostkant omdat deze behoorlijk verkeersluw is en regelmatig uitsluitend toegankelijk voor fietsers. We komen langs plekken welke wij tijdens het Pelgrim pad (Amsterdam – Den Bosch) ook gelopen hebben. Ook de schapen van beton, vlak voor de pont van Schoonhoven) staan nog steeds in dezelfde wei. We rijden langs Gouda naar de Reeuwijkse plassen. Hier slaan we af naar Boskoop waar ik nog uit mijn werkzame leven veel geweest ben. In het centrum drinken we een lekkere koffie. In deze tent ben ik regelmatig geweest om bij een bedrijfsbezoek de lunch te doen. Leuk dit allemaal weer eens te zien. 

We zijn er bijna, na Boskoop is het nog maar een klein stukje naar Hazerswoude Dorp. Hier moeten we helemaal doorheen om bijna aan het eind van Westeinde (56) bij de familie Van Duuren aan te komen. Hier slapen we in een “tuinhuis” en ze koken voor ons. Heerlijke courgettesoep met garnalen, en dat voor € 10,= pp. extra. Een mooie dag.

11 + 12 =

 

Terug naar basis

Naar vorige pagina

Naar volgende  pagina

 

 

Dagafstand                                         km

Totaal                                                   km