Selecteer een pagina

Dag 12: 8 mei 2018 Rothenburg ad Taube – Gunzenhausen

Vanmorgen lekker op tijd opgestaan. We hebben er zin in. Mogelijk niet zo veel klimmen als gisteren. Ook met een fiets met ondersteuning is het geen pretje. Dit komt vooral omdat we toch zoveel mogelijk km willen halen. Als de ondersteuning dan de hele dag op “sport” stand staat halen we de 60 km maar net. Niet doen dus, de stand op “eco ” en karren maar.

Na een goed ontbijt de bepakking geladen en vertrokken. Wat schets onze verbazing,direct echt flink klimmen. Daarna nog een tweetal hele zware lange beklimmingen. Pff dat is niet de bedoeling geweest. 

Na ruim 40km nog steeds veel klimmen. gelukkig was er na een klimpartij ook een eenvoudige afdaling.

Wat wel grappig is de vriendelijkheid van de Duitsers. Als je even op de kaart kijkt dan komen ze al vragen waar je heen moet en geven dan haarfijn uitleg van de weg die je gaan moet. 

Nog frapante is dat vlak na ons vertrek er een echtpaar (neem ik aan) achter ons kwam fietsen. Hij sprak ons aan in de vorm van “jullie hebben veel bij je, waar gaat de reis naar toe?” Als je dan uitlegt dat wij vanuit Nederland met de fiets naar Menno/ Nadia gaan, geven ze meestal “respect”.

 

3 + 6 =

Vandaag   :    72,0  Km gefietst

Totaal       :    855,2 Km

 

Start pagina Kaatsheuvel – Podersdorf am See

Vorige dag     Lauda  – Rothenburg  

Volgende dag  Gunzenhausen – Dollnstein