Selecteer een pagina

Dag 22: 17 mei 2018 Langenstein – Ybbs
Ook een goedemorgen maar weer. Wij zijn om 7:00 uur opgestaan en hebben onze spullen, zoals elke dag, weer ingepakt. Om 8:00 uur gaan we naar het restaurant om ons ontbijt te eten. Vanmorgen werd ik wakker en toen ik naar de WC ging stonk het daar naar sigaretten rook. Waarschijnlijk had iemand op de trap van het gebouw (WC raam stond open) een sigaret gerookt. Niet fijn maar zijn eigen keuze natuurlijk.

In het restaurant aangekomen was daar niemand. Mogelijk zijn wij de enige gasten omdat er een tafel voor twee gedekt staat, met brood en wat zoetigheid. We zien de man/ eigenaar snel aan komen lopen en vraagt bij binnenkomst wat wij willen drinken, koffie of thee. Wij kiezen voor koffie. Gehaast zet hij een bord met vleeswaren neer en komt even later met twee kannetjes koffie, welke zo vol zijn dat bij het neerzetten de koffie uit het tuitje loopt. Het dienblaadje nat en één van de melkkannetjes, die onder een tuitje staat, gekleurd door de koffie die er is ingevallen. Snel rent de man weer naar buiten, mogelijk om zijn dochter even weg te brengen.

Oké denk je dan (liedtje): ”Is dit alles oehoehoeh, is dit alles oehoehoeh, is dit alles wat er is”. En ja hoor naast nog een naar sinas smakend sapje IS DIT ALLES 😉. Geen eitje, Geen Yoghurt, Geen fruit, Nee, dit was ALLES.

Om kwart voor negen zitten we op de fiets. Windje mee en vals plat, naar beneden 😉. Lekker gangetje en genieten van de boten op het water en de natuur om ons heen. Alleen bij Mauthausen was het wel erg druk zo langs de (snel) weg maar dat was maar een kort stukje. In Mauthausen had ik het plan om naar het oorlogs-gedenkmonument  te gaan. Ik heb het echter niet kunnen vinden, ben er domweg langs gereden bleek later. Mogelijk een andere keer als we met de auto naar Menno en Nadia gaan.

De hele morgen hebben we aan de noordkant van de Donau gefietst. Tegen de middag zijn we bij de brug van Grein en gaan naar de zuidkant. Bij het wachthuisje van het fietsveer eten we onze boterham en willen weer verder gaan. Het regent, nu nog zachtjes maar het ziet er niet best uit. We besluiten onze poncho vast aan te trekken, dat is maar goed ook want nog geen 10 minuten later is de regen best wel heftig geworden. Jammer dat we onze regenbroek en regenschoenen niet hebben aangetrokken, we zijn binnen een 15-tal minuten op ons onderlichaam 100 % nat.

Ik vind dit op zich niet zo erg en Ineke ook niet. Alleen jammer dat alles weer moet drogen als we in ons volgende pension zijn. Ik had zelfs wel lol in die regen:

Zachtjes tikt de regen op mijn zonnen-pet, in ’t ritme van verdraagzaamheid,                                                                                     

Die regen zegt, wij worden samen heel erg nat, en dat is nu de juiste tijd.  
De regen valt bij stromen, ‘t is een trieste dag
je liet de op ons neer alleen
Ik ken nu de regen als geen ander meer, omdat het nu zo gaat te keer.
oooh luister luister naar die regenbui.
plitter pletter plitter pletter regenbui
ooohooohoo luister luister luister naar die regenbui
plitter pletter plitter pletter gaat nog steeds tekeer.

De regen gaat maar door maar dooooooor.

😉 😉

 Ik denk dat het 3 uur is en we zijn die regen eigenlijk wel zat hoor. We zoeken zo’n 1,5 km voor Ybbs een slaapplaats bij de plaatselijke bakker (die verhuurd ook 😉), ziet er goed en verzorgd uit en stoppen voor vandaag, net als ik nu stop met schrijven,

Fijne avond en voor straks, truste!

10 + 12 =

Vandaag   :        62,9 Km gefietst

Totaal       :   1.465,7 Km

 

Start pagina Kaatsheuvel – Podersdorf am See

Vorige dag SchLögen – Langenstein

Volgende dag  Ybbs – Rossatzbach