Selecteer een pagina

Dag 2: 28 april 2018 Nijmegen  – Xanten

Rond half 10 vertrokken naar de volgende bestemming. We proberen Xanten te bereiken, maar het is geen doel op zich. In Nijmegen eerst wat bandenplak gekocht. We hebben wel wat bij ons maar mogelijk, omdat het te oud is, niet meer bruikbaar.

Na een eenvoudig ontbijt dus door Nijmegen naar de brug waar we de Limes route oppakken. Over de dijk naar Millingen aan de Rijn. We waren hier al eens geweest,  het Pieterpad loopt ook over deze dijk.

Het is wat miezerig vanmorgen. Te droog om de regenkleding aan te doen, maar toch wel nat worden. In Millingen koffie gedronken. Wat schetst onze verbazing als een oud collega van Hans, Jef Bogers, daar in zijn wielrenkleding ook daar aanwezig is. Leuk om weer even met hem te kletsen.

Overigens kunnen we soms wel 3 keer of meer met mensen die we tegenkomen een verhaaltje doen. Gezellig maar we moeten wel doorgaan met fietsen om binnen een redelijk termijn in Podersdorf te komen. Zo gingen we na de koffie naar AH om wat te kopen voor onder weg. Hans is buiten gebleven (op de spullen passen). Ook buiten stond een andere man. Hans en hij raken aan de praat. Hij fietste met zijn vrouw (ze wonen in Vught) naar Koblenz. Wij hebben hun tijdens de rit naar Xanten wel 4 keer gezien, telkens weer met een kort praatje. 

Halverwege onze route van vandaag stonden we onder een boom ons brood op te eten. Een oude vrouw kwam bij ons staan. Ook met haar raakte we aan de praat. Zij vertelde over haar gezin en wij over ons gezin. We gaven aan dat we moesten vertrekken, hoe mooi is het dan om te horen dat we rustig terug konden komen om in haar huis te komen slapen. Helaas heb ik van haar geen foto (willen) maken.

Vandaag was het een mooie tocht naar Xanten, veel over de Rijndijk gereden, met prachtige uitzichten. We logeren in een Privatzimmer, bij de Fam. Bours, Am Heesenhof 5 in Xanten. Adres hebben we via het toerist Informatie gekregen.

3 + 15 =

Vandaag   :              70,8 Km gefietst

Totaal       :               147,3 Km

 

Start pagina     Kaatsheuvel – Podersdorf am See

Vorige dag        Kaatsheuvel – Nijmegen

Volgende dag   Xanten – Nierst