Selecteer een pagina

Dag 4: 30 april 2018 Nierst – Keulen

Vanmorgen opnieuw vroeg opgestaan. Na een heerlijk ontbijt naar buiten toe. De weersverwachting is, dat het vandaag vanaf een uur of 3 gaat regenen. Dit klopt dus echt niet hoor. We vertrokken met een flinke regen, geen bui maar gewoon uren achter elkaar. Niet fijn om te genieten van de toch wel mooie omgeving. Zeker niet als je windkracht 4 op kop hebt. Ook vandaag weer enkele industrieterreinen gehad waar het afschuwelijk stonk. Een schorre keel (niet van het praten hoor) en geïrriteerde ogen. Je snapt niet dat mensen hierin kunnen en willen werken, laat staan leven.
Na bijna 70 km komen we in het centrum van Keulen, bij de Dom aan. De Dom hebben we tot vandaag alleen maar gezien vanaf de snelweg. Nu staan we onder dit fantastische gebouw/ kerk. Hoe hebben ze dat vroeger voor elkaar gekregen. Dat vroeg ik mij trouwens ook af als je naar de steiger kijkt welke als het waren hangt aan het gebouw.

Opnieuw naar de touristinformatie om een kamer te bespreken. Snel gevonden en relatief goedkoop voor in het centrum van Keulen. Wel moet worden opgemerkt dat het slechts een ** Hotelletje is (Hotel Heizelmännchen) op een afstand van max 15 minuten lopen naar de Dom. Daarnaast hadden wij een reductietarief van € 49,= incl. ontbijtbuffet en excl. € 2,05 Kulturförderabgade. Een eenvoudig schoon hotelletje.

Dan nog een stommiteitje: 

De fietsen staan in het washok. Mooi dan hoeven de accu’s er niet uit en kan ik ter plaatse opladen. De fiets van Ineke aan de oplader gezet. Wij gaan eten in het centrum. We hadden net besteld toen we er achter kwamen dat de receptie, en tevens de toegang tot de fietsen, om 7:00 uur gesloten werd. Oké, De fiets van Hans wordt dus niet opgeladen. Maar hoe nu verder?

         DAT ZIEN WE MORGEN DAN WEL WEER……………………….!

10 + 5 =

Vandaag   :               68,4 Km gefietst

Totaal       :              282,5 Km

 

Start pagina Kaatsheuvel – Podersdorf am See

Vorige dag Xanten – Nierst

Volgende dag Keulen – Bad Breisig