Selecteer een pagina

Dag 5: 1 mei 2018 Keulen – Bad Breisig

Vanmorgen al om 7:00 naar de receptie gelopen.  Gelukkig was er al iemand en kon ik  mijn accu opladen. We hadden  rond 8:30 uur weg willen gaan maar dat gaat dus niet lukken.

Tegen half 10 zijn we zover en gaan (ik met een niet volle accu) we onderweg naar de volgende bestemming. We bereiken uiteindelijk na 72 km Bad Breisig. Langzaam maar zeker zien we de industrie zich terugtrekken. Meer ruimte voor de natuur. Dat is dan echt wel genieten. We zijn nog één groot industrieterrein gepasseerd, zo is het wel genoeg hoor. Hier gingen we niet voor fietsen. 

De fietspaden langs de Rijn zijn best wel goed. Soms ook wel erg hobbelig. Als dat ‘s-morgens is doet het nog geen pijn, maar na 50 km of meer voel je die hobbels extra. Die pijn aan de kont mag voor mij gestolen worden. Hopen maar dat het niet erger wordt en/ of dat het gaat wennen. We zien wel. 

De snelheid vandaag zit er best wel in. Rond een uur of 4 rijden we Bad Breisig in. Helaas is toerist informatie reeds gesloten (1 mei = zondag, zijn ze om 13:00 uur dicht) dus zelf maar iets zoeken via de Bike & Bed app. We vonden een aardig hotelletje, onderweg daar naar toe zagen we iets anders (Hotel Quellenhof), we zijn daar maar gebleven. We hebben heerlijk geslapen na een goed diner.

Mijn eerste “valpartij”.

In het plaatsje Remagen, zo’n 20 km onder Bonn gingen we stoppen voor de koffie. We moesten iets omhoog. Helaas had ik mijn versnelling ook te hoog staan. Dit wilde ik aanpassen door een scherpe bocht, weer naar beneden, te maken. Tja, die bocht was iets te klein; ik viel op mijn heup en de trapper  op mijn scheenbeen. Pijn? Dat wel, maar verder is het goed afgelopen.

10 + 10 =

Vandaag   :                72,5 Km gefietst

Totaal       :              355,0 Km

 

Start pagina Kaatsheuvel – Podersdorf am See

Vorige dag          Nierst – Keulen

Volgende dag     Bad Breisig – Boppard