Selecteer een pagina

17 mei 2019 Himmelpförte – Badenstedt 

17 mei 2019 Himmelpförte – Badenstedt 63,2 km

Gisteren zijn we ca. 10 km van onze route terecht gekomen om een onderkomen te zoeken. Een klein gasthuis, prima in orde. Om weer op de route te komen zijn we 5 km terug gereden en toe “doorgestoken naar de route. Het weer is goed. Geen zon maar wel een dunne wind meest in de rug. Daar worden we blij van.

Waar we niet blij van werden is de lekke band, de voorband van Hans z’n fiets. Maar ja, we hebben de nodige spullen bij ons dus dit mag ook geen probleem zijn. Het gaatje was zo groot dat het moeilijk te vinden was. Ik moest met een minipompje keihard pompen en Ineke moest luisteren waar de lucht vandaan kwam. Uiteindelijk gevonden. Een scheurtje van 3-4 mm was de boosdoener. In de band geen glas of i.d. dus na reparatie konden we weer verder. Alleen de band konden we niet erg hart oppompen.

Een paar dorpen verder zagen we een bewoonster lopen. Zij vertelde dat haar buren een fiets hadden dus ook mogelijk een pomp. Wij daarheen. Er kwamen 3 “handpompjes” tevoorschijn en 2 aggregaten, met alle hulpmiddelen erbij. Niets lukte, eigenlijk alleen het tegenovergestelde. Mijn band liep meer en meer leeg. De overbuurman kwam met de oplossing, een moderne pomp zoals Bijna elk gezin in Nederland heeft. Helaas was deze kapot dus dat was voor niets blijdschap. Toen maar weer met onze eigen fietspompje zo maximaal oppompen.

 

De tankstations en fietsenmakers zijn niet talrijk in dit deel van Duitsland. Uiteindelijk vonden we er een welke ook nog een verloop ventiel had waardoor de band uiteindelijk voldoende hart gepompt kon worden. Rond half 4 naar ons eerste slaapadres, gevraagd en gelijk goed. Mooie kamer, aardige mensen. Ik ben toen direct begonnen met internet en viel binnen 15 minuten in slaap. Pas rond half 7 werd ik weer wakker van mijn medicijn wekker, Ineke sliep ook.

Lekker broodje gegeten en Yoghurt met pruimen/ abrikoos/ cranberries en muesli gegeten. Ook de koffie was goed. Nu lekker naar bed, Ineke ligt al te slapen.

Welterusten en morgen gezond weer op.

11 mei

11 mei 2019 Bertingen - Hohenberg

Berichten 2019

Plaats hier je bericht

14 + 12 =

Naar startpagina

Naar vorige pagina

Naar volgende  pagina

Dagafstand       63,2 km

Totaal              872,3  km