Selecteer een pagina

16 mei 2019 Hamburg – Himmelpforten

16 mei 2019 Hamburg – Himmelpforten  61,4 km

Vandaag ben ik 68 jaar geworden. We hebben leuke berichten ontvangen! Van Jos en Anneke om op 14 juni nadat we bij ons gegeten hebben, naar het theater te gaan. Hiermee worden de verjaardagen van Ineke en Jos (beide 15 april) en van Anneke en mijzelf gevierd.

 

Onverwacht snel kunnen we uit het Ibis hotel vertrekken. De lift werkte snel en het pakken ging als een speer. Nu op weg naar de Hanze route van Hamburg (Wedel) naar Zaltbommel. We gaan ervan uit dat we via deze route in ieder geval naar Nederland rijden. Afhankelijk van onze zin rijden we helemaal naar huis of besluiten we met de trein te gaan. We komen Nederland binnen in de buurt van Assen/ Gasselte. Hier besluiten we wat we in principe gaan doen.

De rit naar Wedel gaat erg goed. We blijven dicht langs de Elbe en het is niet druk. In Wedel gaan we, net voor de middagsluiting naar de fietsen maker. Hij maakt een hoop problemen omdat het heel veel werk is maar binnen 10 minuten is het geregeld. Hij vraagt slechts € 10,= Ik geef hem 15 en dat is maar goed ook. In Wedel gaat Ineke boodschappen doen en ik ontdek in tussentijd dat ook bij mij een spaak kapot is. Wij lopen weer terug naar de fietsenmaker en deze zet (kosteloos) een nieuwe spaak in mijn achterwiel.  

Bij de pont aangekomen komt deze net binnenvaren. We moeten echter nog 45 min. wachten omdat hij pas om 13:00 uur vertrekt. We eten onze lunch. Wat ik nog niet heb geschreven is over het weer. Ja het weer speelt nogal bij ons. We waren nog geen 10 minuten onderweg in Hamburg of de regenbroeken moesten aan. Onderweg flink wat regen gehad. Ook op de boot,  maar dan zit je droog. Bij het uitstappen goot het echter als een ……. Dus ook de regenschoenen maar aangetrokken. Pas tegen de tijd dat wij weer moeizaam een onderkomen hadden gevonden werd het droger.

Rond 7 uur zijn wij Grieks gaan eten ter gelegenheid van mijn verjaardag, we konden nergens anders terecht maar het smaakte goed 😉.

Morgen weer een nieuwe dag met alleen in de middag lichte kans op regen, dus vroeg uit de veren zodat we weer voor 9 uur op de fiets zitten.

Truste en tot morgen.

11 mei

11 mei 2019 Bertingen - Hohenberg

Berichten 2019

Plaats hier je bericht

2 + 8 =

Naar startpagina

Naar vorige pagina

Naar volgende pagina

Dagafstand     61,4 km

Totaal            809,1 km