4 mei 2019; Kaatsheuvel- Dresden

Zaterdag 4 mei 2019 Kaatsheuvel – Dresden; fietsrondje (7,5 km) oude centrum Dresden,

Vanmorgen iets te laat vertrokken. De planning was zo rond half 4, het werd echter een uurtje later. Menno gaat met ons mee zodat wij met de auto naar Dresden kunnen gaan. Gisterenavond alles gepakt; we kunnen vertrekken.

Onderweg de nodige (sanitaire) stops door Hans welke er mede voor zorgen dat we ruim na het middaguur arriveren bij ons AH-Hotel (Hansastrasse, Dresden)  waar we de eerste nacht geboekt hebben. Hoewel we hadden aangegeven tussen 11 en 12 aan te komen is de kamer pas rond drie uur beschikbaar.

 Hier is het al net zo’n slecht weer als we onderweg gehad hebben. We begonnen met droog weer maar al snel werd het regen tot zelfs natte sneeuw. Sommige delen waren de bomen wit van de sneeuw. Temperatuur verschillen buiten van 6 tot 1,5 graden. De bandewissel had ik al voor de vakantie gedaan; eigenlijk heb ik daar nu spijt van. Gelukkig bleef de sneeuw ”niet liggen” maar echt comfortabel autorijden was het niet. Ook bij aankomst was het nog regenachtig.

Met Menno hebben we wat boodschappen gedaan mede gezien het weer vond hij het even na 2 tijd om naar huis (Kaatsheuvel) terug te keren. Na wat uitleg over de stopjes en de knopjes van de auto is hij vertrokken. Even over 6 belde hij dat hij nabij Kassel al was. Prima dus. Hij kan dat wel aan zoals wij dat vroeger ook deden. Dat blijkt ook wel te kloppen, rond 23 uur kregen we bericht dat hij in Kaatsheuvel was. Met een goed gevoel gingen we slapen.

Morgen gaan we de eerste etappe richting Hamburg doen, we besluiten het rustig aan te doen en de wekker pas om 8 uur af te laten lopen. We moeten nog eten dus pakken we de fiets naar het oude centrum. Dat is echt een aanrader. Het zijn prachtige gebouwen en straten vol kinderhoofdjes. Er wordt momenteel veel gerestaureerd. De gebouwen zijn zwart en zullen ongetwijfeld ook in de toekomst worden opgeknapt. Het centrum leeft en doet modern aan. Veel eettenten en wij besluiten er eentje binnen te gaan. De inwendige mens moet tenslotte ook wat hebben.

Na het eten verder door het oude centrum terug naar het hotel; het is inmiddels erg koud geworden waar we niet echt op gekleed zijn. In het Hotel koffie gedronken en naar de kamer. Het is genoeg geweest voor vandaag. Welterusten en morgen gezond weer op.

 

Dag 2 8 september 2021

Dag x Van A naar BYour content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Your...

11 mei

11 mei 2019 Bertingen - Hohenberg

Berichten 2019

Plaats hier je bericht

6 + 15 =

Naar startpagina

Naar vorige Pagina

Naar volgende  pagina

Dagafstand                           7,9         km

Totaal                                    7,9         km