5 mei 2019; Dresden – Moritz an der Elbe

2019-05-05 Dresden – Moritz an der Elbe; 53,2 km

Vandaag de eerste echte fietsdag van deze vakantie. Hebben we gisteren alleen door Dresden gereden vandaag toch nog 53,2 km.  We hebben de tijd als we maar voor de verjaardag van Anne-Fleur weer thuis zijn.

Omdat we Dresden in hoofdlijnen wel gezien hebben (wat een mooie oude stad) zijn we de kortste route naar de Elbe gefietst. Wouw, een stevige noorder wind, dus op kop, en erg koud zo’n 2-3 graden. Hopen maar dat het snel wat beter wordt. Het belangrijkste echter dat het bij deze temperaturen in ieder geval droog blijft. De wolken zijn soms onvoorspelbaar, je denk dan: ”waar moet ik schuilen?” Gelukkig is dat niet nodig, naast een paar druppels, waar je niet echt nat van wordt blijft het de hele dag droog.

De fietspaden van vandaag zijn afwisselend. Soms lopen ze langs de doorgaande weg maar meestal in het open veld van de Elbe. Hierdoor is de afwisseling best wel groot. Mooie vergezichten maar ook mooie, leuke dorpjes. Ze zijn nog niet zo ingesteld op de toeristen. Vandaag bv hebben we een 5-tal keren geprobeerd bij particulieren te gaan overnachten, zonder suc6 overigens. Ook kleine pensions zijn -nog- niet open. Dus zal het deze week wel hoppen zijn van het ene hotel naar het andere.

Een ander facet van de fietspaden is de kwaliteit. Over het algemeen (80%) zijn deze goed te noemen. De paden zijn of keurig bestraat met klinkers of geasfalteerd. Daarnaast heb je hele stukken, variërend tussen 10 en 200 meter, van hartstenen vierkantjes (15%). Ook deze zijn -redelijk- begaanbaar. Slecht is het echter gesteld met de overige 5%. Dit zijn ongelijke hartstenen blokken of gewoon grote keien waar je overheen moet fietsen. Meestal lukt dit niet dus zal je af moeten stappen.

Ook een facet van de fietspaden is de methode van aanleg. We denken dat deze Duitsers verwachten dat je als fietsers een hoek van 90 graden eenvoudig te nemen is. Ook de hellingshoek is soms zo dat we maar afstappen en de fiets vaar boven duwen.

Maar niet getreurd. Het is fantastisch om hier in het voormalig oostblok te fietsen. De Duitsers zijn het behoorlijk aan het opknappen. Ook wordt er volop nieuwbouw gerealiseerd.  Het is genieten, alleen niet van het weer. Graag een beetje warmer ?

Dag 2 8 september 2021

Dag x Van A naar BYour content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Your...

11 mei

11 mei 2019 Bertingen - Hohenberg

Berichten 2019

Plaats hier je bericht

12 + 14 =

Naar startpagina

Naar vorige Pagina

Naar volgende  pagina

Dagafstand                     53,2             km

Totaal                               61,1            km