6 mei 2019: Moritz an der Elbe – Torgau

2019-05-06; Moritz an der Elbe – Torgau 61,3 km

Het is koud vanmorgen, viel dat even tegen. 2 graden om te starten hadden niet op gerekend. In het restaurant keken we naar buiten en het zonnetje scheen heerlijk  een strak blauwe lucht en leuke vogels gezien, die te snel waren om te fotograferen. De keuze van het ontbijt is fantastisch. Te veel om op te noemen en van alles te proeven. Dat mag ook wel voor de prijs welke we ervoor betalen. 

We hadden vroeg weg willen gaan, vanmiddag staan er buien op het programma van het weer. Daarvoor willen we al een stuk verder zijn, zoals we nu zien in Torgau. Een echte planning maken we niet. We zien telkens wel waar we uitkomen. Een goede slaapplek is dan het belangrijkst. Maar ook in de omgeving moet wat te zien zijn. Deze plaats voldoet aan behoorlijk wat “eisen”. De slaapplek heeft een minnetje; we hebben wel een eigen douche en wc maar niet op de kamer. Dat is natuurlijk jammer. We hebben ons laten lijden door de plaatselijke VVV het toerist informatiepunt. Met 3 man/ vrouw sterk bogen ze over de ene computer welke ze daar hebben. Uiteindelijk zijn we hier dan terecht gekomen.

Nadat we onze spullen hebben achtergelaten een ronde door het dorp gelopen, we hebben zin in Italiaans, helaas de ene welke we vonden had Ruhetag en vele restaurants met hun. Dan maar een andere keuze en wel in het restaurant van het raadhuis. Ziet er goed uit en op en de menukaart staan betaalbare hoofdgerechten. Ineke heeft een spie en Hans neemt spareribs. Na een bak/ grote kom cappuccino weer terug naar onze kamer. We zijn moe en kruipen snel onder de “wol”. 

Welterusten.

Dag 2 8 september 2021

Dag x Van A naar BYour content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Your...

11 mei

11 mei 2019 Bertingen - Hohenberg

Berichten 2019

Plaats hier je bericht

3 + 10 =

Naar startpagina

Naar vorig Pagina

Naar volgende  pagina

Dagafstand                  61,3               km

Totaal                           122,4             km