Dag 10: 6 mei 2018 Miltenberg – Lauda – Königshoven
Wat hebben wij genoten van ons hotelletje. De jonge eigenaresse is erg aardig. Gisterenavond hebben we er heerlijk gegeten. Ineke had asperges. Zelf had ik “een stuk vlees”. Daar moeten we maar eens verandering in aanbrengen. Elk dag dat vele vlees kan niet goed zijn.
Al om 8:15 uur zitten we aan het ontbijt. Het beste wat ons deze vakantie is overkomen. Ook de slaapkamer overigens, perfect. Hier zouden we zo teruggaan als we in de buurt zijn.

Gisteren hebben we best veel km gemaakt, vandaag besluiten we het daarom maar rustig aan te doen. Er staan overigens ook een paar steile hellingen op ons te wachten.

 

Nadat we afscheidt (betaald dus ?) hebben genomen van de familie Pilhauer vertrekken we naar Eichenbühl. Vanaf hier is er een “fietspad” langs de andere kant van het riviertje de Erfa. Een prachtige natuur en geen last van auto’s. Wel af en toe een sterke helling. Ook met ondersteuning soms zeer moeizaam om omhoog te komen. We stappen zelfs tot 2x toe af.
Ook het afdalen gaat niet vanzelf. Op de smalle wegen met grit is het soms erg gevaarlijk. Belangrijk is dan je snelheid te beperken. Ook dan is het “peentjes zweten”.


In Lauda Köningshofen zoeken we naar een slaapplaats. Niet eenvoudig. De adressen in het boekje zijn echt niet actueel. Dan maar verder rond rijden. Tot het Gasthof waar we nu zitten. Geen luxe maar gewoon een behoorlijke kamer. Hier doen we het vannacht maar mee.

13 + 9 =

Vandaag   :     57,6  Km gefietst

Totaal       :    719,1 Km

 

Start pagina Kaatsheuvel – Podersdorf am See

Vorige dag Steinheim – Miltenberg 

Volgende dag   Lauda – Rothemburg