Selecteer een pagina

Dag 19: 15 mei 2018 Passau (Neuberg am Inn) – Schlögen

Gelukkig zijn we wat uitgerust van de klim welke wij gisteren hebben gemaakt om in Neuburg Am Inn te komen. We hebben daarom besloten vandaag toch weer verder te gaan. Nadat we onze tassen gepakt hebben zijn we om tien over 9 naar boven gegaan om het ontbijt te eten. Er zaten nog twee gasten waar we kort mee gesproken hebben. Het ontbijt was zoals gewoonlijk goed verzorgd, ook het eitje was precies goed. Niet zoals ik deze vakantie al vaker heb gehad dat ze tegen blauw aanliepen. Nee deze was precies goed, iets zacht van binnen. 

Na 10 uur rijden we weg. De route welke we uitgezet hebben naar Passau is veel minder stijl dan de klim van gisteren. Deze was, op twee afdalingen na, fietsend af te leggen. Wel veel de remmen gebruiken, maar het gaat goed. (1e foto laatste 4 km klim gisteren; 2e foto 1e 4 km dalen vandaag)

In Passau aangekomen na een uurtje daar koffie gedronken waar we een aantal jaren geleden ook zaten, vlak bij de kerk. Met de fiets steken we de Donau over om aan de noordkant naar Schlögen te fietsen. Daar hebben we net contact gehad met Pension Schlögen zodat we nu al een slaapplaats hebben. Geen zorgen dus en we hebben alle tijd om daar heen te fietsen.

Onderweg bij de supermarkt komen we gelijk aan met een stel uit Nederland. Ongeveer even oud als wij. Zij zijn gewoon aan het fietsen en genieten van de omgeving. Ze hebben andere doelen met deze vakantie. We zijn zo’n driekwartier met hun aan het praten. Wij vinden het erg gezellig zodat ik hun naam/ email  vraag. Deze geven ze ook en we vertrekken verder. Mogelijk zien we elkaar later nog eens. We nemen in ieder geval email contract op om bv de foto welke ik heb gemaakt aan hun toe te sturen.

Even later zien we een aantal keren een skater. Bij het pontje dat ons in Schlögen overzet zitten we op dezelfde boot. We raken aan de praat en hij verteld dat hij een behoorlijke tocht aan het maken is, op de skate en een klein rugzakje om. Elke dag ca. 100 km. Hij was al in Denemarken, Duitsland/ Nederland etc. geweest. Een knappe prestatie. Wij doen deze afstand van huis naar Menno/ Nadia op de fiets dat is al een behoorlijke opgaaf dus op de skate zo ver? Pfffff, knap hoor.

De ontvangst in Pension Schlögen is verre van vriendelijk. Ook de fiets moet buiten worden gestald.  De kamer is overigens uitstekend maar dat mag ook wel voor de prijs welke wij er voor moeten betalen. Maar ja, je hebt het niet altijd voor het zeggen dus………………..

 Truste, morgen gezond weer verder richting Linz

9 + 4 =

Vandaag   :           58,1 Km gefietst

Totaal       :      1.314,3 Km

 

Start pagina Kaatsheuvel – Podersdorf am See

Vorige dag  Deggendorf – Pasau

Volgende dag Schlögen -Langenstein