Selecteer een pagina

Dag 24: 20 mei 2018 Tulln – Orth an der Donau

Heerlijk geslapen in ons hotel. Was best wel luxe zonder dat het te veel koste, hoewel, als we het ontbijt als extra hadden genomen zou er nog 2x € 18 bij zijn gekomen. Dit hebben we natuurlijk niet gedaan. We hadden nog melk, en ons Eiweißbrot van de Spar. Dit is een heerlijk vezelrijk brood. Een aanrader voor als je in Oostenrijk komt 😉.

Na het betalen en het bepakken van de fietsen drinken we eerst koffie op “het marktplein”. Ook dat was prima in orde, ik heb alleen verkeerd besteld; zonder melk, dus moet de melk worden bijbesteld.

De weg naar in eerste instantie Wenen, waar we Traude en Kurt gaan ontmoeten is niet echt het voorbeeld van de Donauroute. Was die tot vandaag nog mooi en verrassend nu zijn het vooral rechte lijnen zonder veel “bekijken”. Het schiet wel lekker op. Om even over 12 zijn we dan ook al op de afgesproken plaats in Wenen. We wachten even tot ze er ook zijn en worden dan heel hartelijk en warm ontvangen door Traude en Kurt. Samen lopen we op naar de Pizzeria en drinken en eten wat. We nemen waar we zin in hebben. Zelf heb ik een heerlijke  Pizza en Ineke een schaal met groente en Gorgonzola. Beide konden we, net als Traude, het eten niet op zodat de rest meegenomen kan worden. Achteraf kregen we dit onverwachts van onze vrienden getrakteerd.  Een verrassing dus. Volgens Traude kunnen we in Orth wel  een onderkomen scoren.

Het is inmiddels half 3 geworden, tijd om verder te gaan. De vervolgweg is al net zo recht en met nog minder bebouwing. Na een km of 20 is er een omleiding in de route. Deze gaan we op en passeren een paar eenvoudige dorpen. Uiteindelijk komen we in Orth aan. We hadden liever weer een hotel gescoord echter die zijn niet aanwezig.  Dus een “ZIMMER FREI” gezocht en gecheckt of het goed is. Buiten het ontbijt (wat we morgen krijgen 😉) ziet het er goed uit. Een appartement met één zit- slaapkamer en een keuken.  Tegen de avond gaan we bij de plaatselijke horeca nog een Radler /wijntje drinken. Ook hebben we wel zin in een  bakkie koffie met een soort tompoes erbij. Heerlijk, dat gebeurd niet vaak dat wij een Oostenrijks gebakje lekker vinden. Ze zien er vaak super lekker uit maar smaken niet echt. Deze wel.

Morgen wordt, onder normale omstandigheden, onze rit afgesloten in Podersdorf. Dan hebben we er meer dan 1.700 km opzitten en, het belangrijkste, we zien Menno en Nadia. Ook daar verheugen wij ons op. Wij gaan nu lekker slapen en morgen gezond weer op om nog > 60 km te fietsen.

11 + 9 =

Vandaag   :            69,9 Km gefietst

Totaal       :       1.649,2 Km

 

Start pagina Kaatsheuvel – Podersdorf am See

Vorige dag Rossatzbach – Tulln

Volgende dag Orth -Podersdorf