Selecteer een pagina

Dag 25: 21 mei 2018 Orth – Podersdorf am See

Vandaag de laatste dag van onze tour. Het is nog zo’n 60 km naar Podersdorf. We hebben er zin in. Op tijd staan we op en zorgen ervoor dat onze tassen weer ingepakt zijn. Het gaat vandaag alleen maar over de “nachttassen”, 6 in totaal, de kleine stuurtassen meegerekend.

Er zit al een gast aan het ontbijt. Hij is een van de gasten welke op de motor is gekomen. Later zien we hun nog rijden, ze zwaaien vriendelijk. Het ontbijt is summier maar wel goed. We betalen, binden onze tassen op de fiets. We vertrekken pas nadat ik gevraagd heb waarom de omleiding van de Donau-route is. Het blijkt een werk te zijn ivm de hoge waterstand in 2012, waarvan ik een foto geplaatst heb (Dag 22), dit werk heeft een uitloop naar 2020 dus is veelomvattend.

De weg loopt door open velden, afgewisseld met soms een paar meter begroeiing. De wind staat flink op kop, maar de omleiding is goed te volgen. We komen uit bij een slot waar we ter afwisseling door de tuinen fietsen. Alleen de voorkant van het kasteel is verzorgd. De rest van de tuinen is als een bosbeplanting aangelegd.  Na het slot gaat de weg weer gewoon verder, open velden van graan, gras en opkomende mais. In de verte is een dorp te zien. Daar gaan wij niet naar toe, wij willen over ca. 2 km lange brug bij Eckartsau. Daar stopt voor ons de Limes, zo’n 17 km voor het centrum van Bratislava. Wij gaan dan naar de Neusiedler see.

De route is snel gevonden, borden met de see erop wijzen ons de weg. Helaas wijze die borden ook, door wegwerkzaamheden, door straten waar wij niet doorheen kunnen. Je probeert de route terug te vinden, maar dat lukt niet altijd. Uiteindelijk komen we aan in Bruck ander Leitha. Dat is al behoorlijk in de buurt. We drinken daar een kop koffie en vervolgen onze reis.

Ook hier komen we weer omleidingen tegen welke niet als omleiding staan aangegeven. Gelukkig heb ik mijn GPS aanstaan dus kunnen we de richting behoorlijk goed bepalen. We willen aan de see komen in Weide, vandaar is het nog een kleine 10 km. We rijden in eerste instantie op mooie stille wegen. Al snel gaan die over in onverharde paden die vervolgens door vrachtwagens kapot zijn gereden. Wel zo’n 5 km bijna onbegaanbare weg. Geen pretje maar ja, wat kan je anders.

We rijden langs druivengaarden, windmolenparken en natuurlijk gras en maisvelden. Op zich wel mooi maar je moet te veel opletten waar je rijdt. Uiteindelijk komen wij in Weiden uit waar we toch wel ff willen rusten, dus koffie langs de route welke we veel gereden hebben.

Aankomst in Podersdorf! 

Nadat we nog geen 500 meter op de fiets zitten belt Menno om te vragen waar wij zijn. Nog een halfuurtje rijden en wij zijn in Podersdorf. Mooi dan zie ik jullie zo. Op de fietspaden langs de see is het druk, we moeten constant achter elkaar rijden. In Podersdorf bellen we, als we op de weg rijden waar Menno en Nadia op uitkijken vanuit de slaapkamer, of hij een foto wil maken. Waar zijn jullie, vraagt Menno. Ik vertel hem waar we rijden totdat hij zegt: “o, ik zie het al”. Hij was onze aankomst aan het filmen.

Het is fijn om Menno en Nadia in de armen te sluiten en, enigszins te kunnen zeggen:

DE REIS IS VOLBRACHT

Wij hebben het mooi gehad, we hadden het niet willen missen.

1 + 7 =

Vandaag   :         78,1 Km gefietst

Totaal       :    1.727,3 Km

 

Start pagina Kaatsheuvel – Podersdorf am See

Vorige dag Tulln – Orth

Volgende dag is er even niet, mogelijk ga ik nog een samenvatting maken maar dan horen jullie dat ;-).