Dag 8;  4 mei 2016 Mainz – Steinheim

Over deze dag is eigenlijk weinig te vertellen. Natuurlijk is er altijd wel wat. Zo hebben wij in het hotel geen ontbijt besteld. We zijn dit zelf gaan kopen bij een bakker. Een heerlijk broodje gezond. Plan is dat we die aan de Mainz op te eten. Voordat we daar echter zijn moeten we over een heel hoge brug. Gelukkig hebben wij ondersteuning, anders zou het lopen zijn. Die ondersteuning is overigens deze vakantie wel vaker een prettige bijkomstigheid.

Vandaag was het vooral fietsen door stedelijk gebied. Dit is in eerste instantie wel leuk, maar je moet wel erg goed opletten, je fiets al snel fout. Daarnaast zijn de Duitsers gewend dat er veel op de stoep gefietst wordt, dit is voor ons juist onwennig, met alle gevolgen van dien. Zo fietsen wij bv te vaak op de rijbaan van de auto’s, dit vinden zij, maar ook wij niet leuk.
Naast dat er veel herrie is mbt het verkeer komt daar de luchthaven van Frankfurt ook nog bij. Twee aan twee komen de vliegtuigen aan. Naast een prachtig gezicht is het lawaai minder leuk. Wat een rust in de laatste 5 – 10 km waarin we door de natuur rijden. Kijk daar genieten wij dus van. We zijn blij als we deze steden geheel achter de rug hebben. Morgen nog een klein stukje (ca. 30 km) en dan wordt het vooral in de natuur fietsen met maar af en toe nog een drukke stad, zoals Regensburg

13 + 10 =

Vandaag   :                84,2 Km gefietst

Totaal       :              585,9 Km

 

Start pagina Kaatsheuvel – Podersdorf am See

Vorige dag      Boppard – Mainz

Volgende dag Steinheim – Miltenberg