Selecteer een pagina

10 mei 2019 Schönebeck – Bertingen

2019-05-10 Schönebeck – Bertingen 63,7 km

Vanmorgen al vroeg uit de veren, ja echt, Ineke heeft klachten over het kussen omdat de veren voelbaar zijn. Ook de bedden zijn aan vervanging toe, nog net niet op de veren geslapen. Al voor 8 uur hebben we de fietsen gepakt zodat we even over 8 de eetzaal voor het ontbijt binnen komen. We zijn de enige gasten, hoezo vol, gewoon leeg. We hebben een goed ontbijt waar we voorlopig mee vooruit kunnen. Rond kwart voor 9 stappen we op de fiets.

Het waait weer een beste noordelijke wind. Tegen ons in dus. Dat wordt weer trappen. Soms moet je scheef hangen tegen de wind in anders wordt je van de dijk geblazen. Laten we hopen dat dit een van de laatste dagen zijn met zoveel wind. Helaas morgen weer zo’n dag. Er staan windkrachten van gemiddeld 6 uit noordelijk en westelijke richting. Precies waar wij naar toe moeten rijden. Toch maar genieten van deze dag.

En dat doen we ook. We hebben we een klein half uur stilgestaan bij een roofvogel (ook waarschijnlijk een Arend) welke op een gegeven moment een prooi had maar deze weer liet vallen. Mogelijk omdat wij erbij staan durft hij (of zij)  hem niet meer te pakken. Toch was de afstand ver genoeg. Om dat ik vergeten ben mijn toestel op een snellere tijd te zetten (1/1000) waardoor al mijn foto’s van de vogel onscherp zijn. Toch maar één geplaatst in de serie.

Door de wind en het vele stilstaan naar om de vogels te kijken besluiten we al vroeg te stoppen. Ineke wil ook nog wat was doen.  De eerste mogelijkheid dient zich aan bij een hotel/ restaurant/ camping. Als hotel verhuren ze volledig ingerichte huisjes.  Wij krijgen een huisje  direct bij de ingang. In het restaurant gaan we eten en een cappuccino drinken. Daarna onder de douche en lekker slapen.

Natuurlijk heb ik eerst mijn dagboekje geschreven en deze tekst gemaakt. Door het slechte internet heb ik weer geen dagen op de site kunnen plaatsen. Balen, maar ja, niets aan te doen. Vrienden en familie moeten maar ff geduld hebben.

Welterusten en tot morgen

11 mei

11 mei 2019 Bertingen - Hohenberg

Berichten 2019

Plaats hier je bericht

15 + 14 =

Naar startpagina

Naar vorige pagina

Naar volgende  pagina

Dagafstand     63,7    km

Totaal             389,7   km