2019-05-09 Aken (Elbe) – Schönebeck

2019-05-09 Aken (Elbe) – Schönebeck. 69,8 km

Vandaag nu eens niet over de natuur/ bossen en velden. Vandaag gaan we het hebben over de dieren die we zijn tegen gekomen.

Vogels zijn snel, zeker als je op de fiets zit. Voordat je gestopt ben zijn ze al weer weg, of te ver om te fotograferen. Maar we hebben prachtige dieren gezien deze vakantie. Het begon eigenlijk zichtbaar te worden bij het jonge vosje. Deze liet zich goed fotograferen, zoals elders te zien. Maar de grote hoeveelheid kleine vogeltjes, van licht groen, heel erg geel en vuurrood, naast de “gewone” mussen, kwikstaart, merels etc. zijn al weg voordat je het fototoestel gepakt hebt. Of je hebt een onscherpe foto. (zie rechts Arend met zijn/haar nest) 

Ook mogen we niet klagen over de roofvogels die we zien. Van de “gewone” buizerd, toren valken en andere valken hebben we ook een aantal keren een Arend gezien. Maar ook andere zwarte en bruine grote roofvogels. Ik vind het nu wel jammer dat ik niet meer verstand heb van het vogelrijk zodat ik weet wat ik zie. Nu zie ik alleen prachtige roofvogels welke we soms een prooi zien pakken maar geen echte naam hebben.

In Schönebeck zijn we dan op zoek gegaan naar een onderkomen. Tenslotte moeten we toch ook slapen.  Bij de toeristinformatie waren ze niet erg behulpzaam. Ze hebben één adres gebeld en we werden naar 2 andere gestuurd. Tja, dat hadden we zelf ook wel bedacht. Wij zijn daarom maar zelf opzoek gegaan. Wel weten we dat het behoorlijk vol zit, als we de dame van de info mogen geloven.  

In ons boekje staat een adres aan de overzijde van de Elbe in het plaatsje Grünewalde. Wij zijn daarheen gefietst. Laat dit adres nu gebeld zijn door de toeristinformatie. Dus zij zitten vol. De mevrouw begon gezellig te kletsen en zij ging wel ff bellen. Binnen 3 minuten hadden we een onderkomen, jawel in Schönebeck en wel helemaal aan de zuidkant. (Zij had bij de toerist info moeten staan ?). Dus wij opnieuw door de plaats heen. Gelukkig hadden we yoghurt gekocht met fruit etc. Deze hebben we maar gegeten. Zin om er nog uit te gaan hadden we niet. Dus mooi opgelost. Moe maar met een slaapplaats zijn we gaan slapen.

Tot morgen.

Dag 2 8 september 2021

Dag x Van A naar BYour content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Your...

11 mei

11 mei 2019 Bertingen - Hohenberg

Berichten 2019

Plaats hier je bericht

1 + 5 =

Naar startpagina

Naar vorige pagina

Naar volgende pagina

Dagafstand   69,8         km

Totaal          326,0         km