11 mei 2019 Bertingen – Hohenberg

2019-05-11  Bertingen – Hohenberg-Krusemark   63,2 km

Je hebt zo van die dagen dat er meer tegenzit dan je had gehoopt. Zo ook deze dag. Na een erg goed ontbijt met volop keuze mogelijkheden vertrekken we voor de volgende etappe. Het is wat miezerig weer, te weinig om de regenkleding  aan te doen, teveel om toch wat nat te worden. De keuze is moeilijk totdat het echt gaat regenen. Nu de regenbroeken aan en we kunnen weer verder..

In eerste instantie door een bosrijk gebied, later meer door openvelden. De wegen zijn niet al te best. Ook vandaag weer vreselijke kinderkopjes, of zoals ze in België zeggen de kasseien op. Nu laat ik dat liever over aan de echte wielrenner, voor ons met een -zwaar- bepakte fiets is het voor de fiets en de kont niet erg aantrekkelijk. Je ontkomt er niet aan om af en toe een flinke bult tegen te komen waardoor de fiets, vooral het achterwiel het zwaar te voorduren krijgt.

Op een gegeven moment een “ping”, ik ga uit dat er een steentje onder mijn wiel sprong maar helaas. Enkele km verder geeft Ineke aan dat er een slag(je) in mijn achterwiel zit. We controleren dit en bekijken gelijk de spaken. Eén gebroken en een aantal te slap. Niet echt een wiel om nog ruim 1000 km mee te moeten rijden.

Wij op zoek naar een fietsenmaker. Ff navragen levert in eerste instantie een terugreis op van 3-5 km. Dat doen we maar niet. Het is zaterdag en mogelijk helpen ze ons niet eens. Ca. 10 km verder, in Tangermünde zit ook een fietsenmaker zo werd aangegeven. Als het even meezit kunnen we die nog voor 12 uur bereiken. We hebben voorzichtig maar wel stevig door gefietst en komen net op tijd, 15 minuten voor sluitingstijd, aan.

Hans legt het probleem uit aan de medewerker en deze geeft aan dat we dinsdag de eerste zijn. Zijn collega/ baas? Geeft aan dat zij het klusje vandaag wel klaren. Binnen 5 minuten was de fiets zonder bagage en 20 minuten daarna kregen we de fiets weer terug. Gemaakt en wel. Prima service zou je zeggen. Werk in ca 10 minuten met een onderdeel van € 0,85. Nu komt het hoor: “we moeten” € 35,85 betalen voor deze snelle reparatie. Oké, niets aan te doen wij kunnen verder.

Het is inmiddels weer opgehouden met regenen en de zon begint regelmatig door te komen. Wel staat er een hevige wind, windkracht 4 – 5 en komt er voor Arneburg alleen maar saaie wegen in beeld. Daarna fietsen we door naar Hohenberg waar we na enige tijd zoeken in een pracht landhuis kunnen overnachten. Omdat er een feest is moeten we rekening houden met geluidsoverlast. Hier hebben we echt geen last van gehad. Koffie konden we drinken in de jachtkamer, wij kozen echter om deze in onze ruime slaapkamer te drinken. Dit werd netjes gebracht door de vriendin van de eigenaar, de heer Tappe. Hij gaf tevens aan dat we morgenochtend met de auto terug gaan naar Arneburg omdat daar zo’n mooi uitzicht punt is.

Maar wij gaan nu eerst slapen. Truste

Dag 2 8 september 2021

Dag x Van A naar BYour content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Your...

11 mei

11 mei 2019 Bertingen - Hohenberg

Berichten 2019

Plaats hier je bericht

6 + 1 =

Naar startpagina

Naar vorige pagina

Naar volgende pagina

Dagafstand       63,2   km

Totaal              452,9   km