2019-05-12 Hohenberg – Rühstadt

2019-05-12  Hohenberg-Krusemark – Rühstadt 54,2 km

We hebben genoten in dit prachtige landhuis. Zoals belooft zijn we om 8:30 uur aan het ontbijt begonnen, ook dit was een feest, sfeervol ingerichte barkamer waar volop keuze is uit allerlei lekkers. Mogelijk ook nog restjes van gisterenavond ?.

Hans heeft de fietsen uit de schuur gehaald en samen de tassen naar beneden gebracht. Volgens een vast systeem hangen we de tassen aan de fietsen. Alles is gereed om te vertrekken, en dan?

Ja hoor dhr. Tappe komt aangereden, stapt uit en geeft aan dat we zo naar Arneburg rijden. Zijn dochter met haar vriendin gaan ook mee. Oké, dan de stuurtassen met alle belangrijke spullen maar weer van de fiets gehaald en op naar Arneberg.

Op Oostenrijkse snelheden (smalle wegen toch maar 100 km per uur) rijd dhr. Tappe ons naar het uitzichtpunt. Onderweg stopt hij even en wijst ons op een billboard. Als “aanvoerder” van het CDU pronkt hij te midden van een 10-tal “soortgenoten” voor de gemeenteraadsverkiezing. Aangekomen bij het uitzichtpunt is hij zichtbaar enthousiast, achteraf denken we heeft hij er mede voor heeft gezorgd dat dit punt er kwam.

Na wat fotoschieten weer terug naar Hohenberg. Onderweg verteld dhr. Tappe dat hij 25 jaar in dit dorp burgemeester is geweest. Nu zit hij in de raad van de (samengevoegde) gemeenten en is ook verkiesbaar voor zoals wij zeggen de provincie. Hij heeft er zichtbaar lol in. Dankbaar nemen we afscheid en beloven we de foto’s op te sturen

Pas om 10 uur vertrekken we. Dat is ruim een uur later. Er staat een stevige wind uit noordelijke hoek. Laten wij daar nu net WEER naar toerijden! We worden er wel wat moe van elke dat tegen de wind in moeten rijden. Medio komende week draait de wind mogelijk naar het Noordoosten en rijden wij behoorlijk naar het westen. Krijgen we mogelijk toch iets van mee. e natuur is weer fantastisch, een aanrader. Ook het weer is prima voor elkaar, buiten de wind dan. Rond 3 uur hebben we weer een onderkomen gevonden in het ooienvaarsdorp Rühstadt. Een soort theehuis/ koffie en ijstent. Daar hebben we een kleine kamer met redelijke douche.

Vandaag is het moederdag. Van Menno en Nadia heeft Ineke een berichtje gehad, in de kamer hangen 2 vlinders en de kleedje van de tafels worden met vlindergewichtjes vlak gehouden. Dit doet ons denken aan Inge, als dat geen Moederdag is.

Een geslaagde dag, welterusten. 

Dag 2 8 september 2021

Dag x Van A naar BYour content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Your...

11 mei

11 mei 2019 Bertingen - Hohenberg

Berichten 2019

Plaats hier je bericht

5 + 13 =

Naar startpagina

Naar vorige pagina

Naar  volgende  pagina

Dagafstand    54,2   km

Totaal           507,1  km