13 mei 2019 Rühstedt – Gaarz  68,3 km

2019-05-13   Rühstadt – Gaarz 68,3 km

Ook weer een goede morgen. Nadat we heerlijk geslapen hebben in dit eenvoudige pension zijn we na het ook weer zo eenvoudig ontbijt vertrokken. Het is nog stil op de weg. De wind doet weer goed zijn best. Dat belooft wat vandaag. Het lijkt wel of die wind steeds zwaarder wordt, dat komt dan vooral omdat je er zo tegenop zie. Aan de andere kant windkracht 4 – 5 is ook met ondersteuning best wel veel. We willen tenslotte niet al na 60 km ? zonder stroom komen te zitten. We moeten wel verder.

 

Soms denk je wel eens waar ben ik aan begonnen en heb je zin om de tocht maar af te breken.  De afgelopen 10 dagen zijn vooral dagen geweest van (tegen-)wind regen en soms een klein zonnetje. Dan hebben we het niet eens over de temperatuur. De regenjassen, als windvanger gebruiken omdat het anders toch ook te koud is. Deze 10 dagen hebben we niet een keer gehad, o ik doe mijn korte broek aan en ga zonder een extra trui lekker rustig fietsen. Maar we zetten door, we willen deze tocht in ieder geval naar Nederland, toch ook doen.

Toch genieten we wel op onze manier. Het zijn vooral de vogels, andere dieren en het landschap wat vaak aantrekkelijk is. Rond 3 uur beginnen we weer aan onze “zoektocht” voor het vinden van een slaapplaats. Niet dat we daar veel voor doen, we bellen aan als we iets zien op de route, maar het blijft toch wel een gezonde spanning. Dit wordt anders zoals vandaag. 4-5 keer ergens contact opgenomen totdat we bij een pension aankomen waar ze enkel per week verhuren. Ik denk dat we zielig keken want de eigenaresse gaf aan: “kom over een uurtje maar terug, dan zijn jullie welkom”. Het blijkt hun oude woonhuis te zijn met allemaal nieuwe spullen. Kijk hiervoor maar op de foto’s, en filmpje. Zo mooi hadden we het nog niet gehad.

We genieten van het uitzicht over de dijk heen. En ook de volgende morgen een heerlijk ontbijt waarbij wijzelf de broodjes hebben (af-)gebakken.

Dag 2 8 september 2021

Dag x Van A naar BYour content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Your...

11 mei

11 mei 2019 Bertingen - Hohenberg

Berichten 2019

Plaats hier je bericht

7 + 12 =

Naar startpagina

Naar vorige pagina

Naar volgende  pagina

Dagafstand       68,3   Km

Totaal               575,4  Km