Selecteer een pagina

14 mei 2019 Gaarz – Barförte 79,5 + 20,9 km

14 mei 2019  Gaarz – Barförte 79,5 km  + 20,9 in de avond/dinner

Na het heerlijke ontbijt waarbij ik de broodjes zelf heb mogen afbakken. De spullen weer gepakt en weer op de fiets. Het lijkt wat gunstiger weer te worden, althans de wind. Hij draait meer naar het NO terwijl wij juist iets meer NW gaan fietsen. Dat betekent dat we bij sommige stukken iets wind van opzij kunnen krijgen, eindelijk dus niet de hele dag op kop 😉.In de praktijk blijkt dit maar ten dele uit te komen. Meestal hebben we de wind toch strak tegen ons in. Maar vandaag is het zonnig, echt prachtig weer (als je achter een raam zou zitten), het blijft echter erg koud waardoor de regenjassen aan moeten blijven. Als je echter even in een beschutting rijdt, kan de jas echt wel uit. De zon is sterk genoeg, de wind maakt het koud.

Ook vandaag weer vaak een veerpond over. Volgens ons hebben de veerdiensten een bijdrage geleverd aan het maken van het route boekje en hebben als voorwaarde gesteld dat bij hun pont een overtocht gemaakt moet worden. Maar het is wel leuk. De pontjes worden volledig op waterkracht naar de overkant gebracht. De enige elektrische energie gebruiken ze om de kabels te verlengen en/of in te korten. Een fascinerend gezicht hoe telkens weer de pont op de goede plaats te krijgen.

Rond half 4 komen we het eerste onderkomen tegen. Bij navraag bleek he voor 1 nacht rond de € 100 gaan kosten. Das veel te veel voor ons voor een dergelijk appartement zonder avond eten en toen kon er ineens € 20 af maar ook dat was te veel, mede omdat er binnen 10 km nog vele Zimmer freii locaties waren. Echter de volgende 4 was ook niet mogelijk, volgeboekt. Ten einde raad naar een volgende locatie gebeld en besproken.

Wat schrokken we toen we daar aankwamen. De heer die we aan de telefoon kregen klonk erg vriendelijk waardoor je een bepaald verwachtingspatroon hebt. Het blijkt echter heel anders, ja de heer is nog steeds vriendelijk en blijkt een boer te zijn. Zijn vrouw is bezig in de tuin, onze kamer is in orde dus we worden er naar toe gebracht. Als je iets beet pakt voel je dat het niet schoon is. Maar het bed en de vloer zien er  goed uit dus zal de kamer ook wel goed zijn. Uit eindelijk was het bed, vloer en de badkamer prima in orde maar kom verder nergens aan, je moest gelijk je handen wassen. Toch hebben we hier heerlijk voor slechts € 35 geslapen, gelukkig zonder ontbijt 😉.

11 mei

11 mei 2019 Bertingen - Hohenberg

Berichten 2019

Plaats hier je bericht

15 + 15 =

Naar startpagina

Naar vorige pagina

Naar volgende pagina

Dagafstand   79,5  + 20,9   km

Totaal                        675,8  km