15 mei 2019 Barförte – Hamburg

15 mei 2019 Barförte – Hamburg 71,9 km

Vanmorgen op tijd opgestaan en de fiets gepakt. Het wordt een verre afstand zeker omdat je niet weet wat de wind doet. We willen in Hamburg gaan slapen maar bespreken doen we nog niet. Dat kan altijd nog onderweg. Ook willen we de ervaring van dit onderkomen maar snel vergeten, hoewel ik er nu natuurlijk weer over schrijf ?.  We hebben afgesproken om het ontbijt maar in het volgende dorp te doen bij Edeka, een supermarkt keten met een afzonderlijke broodjes/ koffie bar.

Naar Hamburg loopt het erg goed. Onderweg hebben we ravioli gegeten. Op een bankje water gekookt en voor de verse ravioli en met gehakt en een presto een heerlijke maaltijd gemaakt EN nog leuk om te doen ook. Wel moesten we een beschutte plek uitzoeken, uit de wind in de zon.

Pech onderweg: Ineke heeft een spaak kapot, althans van haar fiets. Morgen gaan we deze in Hamburg laten repareren. Bij ons hotel blijken 3 fietsenwinkels te zijn. Als je echter naar binnen kijkt dan heb je daar echt geen vertrouwen in. Het zijn meestal fiets verhuur bedrijfjes welke ook nog fietsen te koop aanbieden voor nog geen € 50,=. Niets voor mij om daar zaken te gaan doen. In de avond ga ik wat googelen en zie dat in Wedel, waar we met de pont over varen, een “goede” fietsenmaker zit. Aangezien het maar één spaak is wachten we maar tot we daar zijn.

Wat een drukte in Hamburg, we houden echt niet meer van deze drukke steden. Het staat in schril contrast met de natuur en stilte waar wij, ook al is het minder weer geweest, van kunnen genieten. Dit gaat ons echt te ver. We hebben geboekt in het Budget hotel van Ibis. De fietsen kunnen in de kelder gezet worden maar moeten wel met de personenlift naar beneden, dus morgen weer omhoog.  Er kan maar 1 fiets per keer mee, en dan met die drukte met in en uitlopende gasten, maar het lukt. In 2 keer krijgen we onze spullen naar boven en staan de fietsen veilig met 4 sloten vast.

In de vroege avond hebben we nog een blokje gewandeld  (over een soort eetmarkt) en gezien waar we morgen ons ontbijt zullen gaan doen. Daarna terug naar het Hotel en lekker slapen.

Welterusten.

Dag 2 8 september 2021

Dag x Van A naar BYour content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Your...

11 mei

11 mei 2019 Bertingen - Hohenberg

Berichten 2019

Plaats hier je bericht

3 + 3 =

Naar startpagine

Naar vorige pagina

Naar volgende pagina

Dagafstand       71,9     km

Totaal              747,7     km