7 mei 2019 Torgau – Gallin

2019-05-07;  Torgau – Gallin 64,4 km

Vanmorgen was Hans al vroeg uit de veren. Twee keer moest hij naar de wc. De vloeren kraken als er over gelopen wordt en de ventilator in de wc gaat “fluiten”. Zelfs hij hoort dit. Om kwart voor 7 loopt de wekker af. We kunnen dan de fietsen weer optuigen zodat we rond kwart over 8 op de fiets kunnen stappen. Gisteren bij aankomst werd ons geadviseerd  alles van de fiets te halen. Dat doen we liever niet. We hebben één “nachttas” waar genoeg inzit om de avond door te brengen en de stuurtassen waar de waardevolle spullen inzitten. Nu moesten de twee voorwieltassen en de 4 zijtassen ook van de fiets, balen, maar het is niet anders.

Het weer lijkt minder te worden dan gisteren. Vanmorgen lichte motregenen vanmiddag lichte regen. Eén voordeel: het wordt warmer. Vandaag beginnen we al met ca 5 graden, het wordt een topdag met de hoogste temperatuur vanmiddag van 12 graden?

Het pension waar we logeren doen niet aan ontbijt service. We besluiten bij EDEKA (grote super met koffie en brood voorziening, een broodje te gaan eten en vast onze eerste koffie van vandaag te drinken. Toen we daar zaten begon het al ligt te regenen. Toch maar de fiets gepakt; “Het zal wel meevallen”. Niets is minder waar. Al binnen een paar km toch maar de regenbroek en regenschoenen aangedaan. Dat is maar goed ook, het begon behoorlijk te plenzen. We zijn blij dat we goede regenkleding hebben zodat je al fietsend niet begint te zweten zoals zo vaak gebeurd bij het gemiddelde regenpak. We houden de regenkleding een uurtje of 4 aan. Daarna is het droog.

De route zelf is afwisselend bos en open landschappen. We kennen dit ook van de omgeving Podersdorf am See. Het begint tijd om een onderkomen te zoeken. Even bij een Hotel naar binnen stappen, kosten: € 110,=.  Das toch te veel op dit moment dus verder gereden. We komen een herberg tegen waar we opnieuw vragen of er een kamer met ontbijt beschikbaar is. Ja hoor, een super kamer met 3 bedden (we hebben er meer 2 nodig?) met een giga hoekbank waar ook nog 2 bedden van te maken zijn. We besluiten hier te blijven, en dat voor € 52,=.

Wij hebben het naar ons zin, en belangrijker, prima geslapen.

Dag 2 8 september 2021

Dag x Van A naar BYour content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Your...

11 mei

11 mei 2019 Bertingen - Hohenberg

Berichten 2019

Plaats hier je bericht

15 + 7 =

Naar startpagina

Naar vorige Pagina

Naar volgende  pagina

Dagafstand    64,4      km

Totaal            186,7     km