Dag 14; 10 mei 2018 Dollnstein – Dietfort

We zijn wat langer blijven zitten gisterenavond in het Gasthof na het eten. Ons eigen “hotel” is daar niet op ingericht. We liggen dan ook al vroeg op bed. Geen internet dus ook  geen website.

Om een uur of 5 wordt ik wakker en kan niet meer slapen. Stil ben ik de tassen aan het inpakken zodat we vanmorgen vroeg klaar zijn. Ineke wordt wakker, nog voor 7 uur. Zij help mee waardoor we om kwart over 7 de tassen gepakt hebben en het meeste ook al op de fiets hebben gebonden. Nu wachten tot we naar het ontbijt kunnen gaan. Om half 8 schuiven we aan (wij zijn de eerste) en om kwart over acht zitten we op de fiets.

We hebben het plan opgevat om tot zondag vroeg op de fiets te zitten. Dit ivm Hemelvaart/ Vaderdag dus een lang weekend in Duitsland. We willen rond het middaguur zo’n 50 km gefietst hebben. Na het eten zullen we nog 10 – 20 km erbij doen en dan rond 2 uur een slaapplaats zoeken.

Het fiets fijn vandaag, stroomafwaarts. Soms een klimmetje of sterke stijging welke meest gevolgd worden door afdalen. De snelheid zit er daardoor lekker in. We genieten van het weer, de uitzichten en de dorpjes waar we doorkomen. Tussen de middag eten we aspergesoep, we genieten van een (ouder) stel Nederlanders die zitten te steggelen of het nu wel of geen Vaderdag is. Hij vindt van wel, zij niet. Als wij vertrekken lopen we langs hun heen en geven aan dat hij gelijk heeft, het is vandaag OOK Vaderdag. Ze vinden het wel grappig dat hij gelijk heeft?.

Rond half 2 begint de lucht te betrekken, we beginnen maar vast wat te kijken. Helaas zit er veel Zimmer Frei “vol”. Ook hotels etc. Dit zijn dan wel de meest toeristische plaatsen. Rond half 3 komen we in aan in Kottingworth. Bij de eerste Zimmer Frei, vol, het tweede ook. Andere gelegenheden zijn hier niet. Het wordt donker, de eerste regendruppels vallen. 

Wij besluiten om onder de overkapping van het tweede huis onze regenkleding te pakken. Het begint te donderen. De eigenaar van de Privatzimmer Pension Agathe Gierl, geeft aan dat we wel binnen mogen wachten tot het droger is en de fietsen even in de garage mogen zetten. Daar maken we graag gebruik van. Binnen wachten we in de serre. De regen klettert op het dak, we krijgen wat te drinken. Hij belt een aantal adressen op, maar of ze zitten vol of zijn niet thuis.

We raken verder aan de praat, ze hebben 3 kinderen en 1 kleinkind. Wij vertellen over Inge, Menno en Anne-Fleur. Dat wij nu naar Menno/ Nadia fietsen. Ondertussen bellen we zelf ook naar het 7 km verderop liggende dorp. Uiteindelijk  vind ik Gasthof Zur Post onze slaapplaats. Kort daarop is het droog en kunnen we weer verder. Zijn vrouw, komt met dochter en kleinzoon thuis. Hij praat met zijn vrouw dat wij een sterrendochter hebben en naar onze zoon fietsen. We schudden elkaars hand en vertrekken dankbaar dat wij hier even mochten zijn.

4 + 15 =

Vandaag   :     71,2 Km gefietst

Totaal       :   994,0 Km

 

Start pagina Kaatsheuvel – Podersdorf am See

Vorige dag Gunzenhausen – Dollstein 

Volgende dag Dietfurt – Regensburg