Dag 15; 11 mei 2018 Dietfort – Regensburg

We zitten al om half 9 op de fiets na een goed ontbijt. Dit was een goed onderkomen. Alleen het internet op onze kamer werkte niet/ onvoldoende. Gisterenavond zijn we dan ook maar beneden gaan zitten. Eigenlijk best wel goed omdat je anders maar op bed zit te computeren.

Het is vanmorgen koud. Daar hebben we niet echt op gerekend. Gelukkig hebben we wel ons jasje aan maar we fietsen wel in korte (fiets-) broek. Onderweg doet Ineke haar lange broek eroverheen. Is in ieder geval beter om niet verder af te koelen.

We fietsen door een prachtige natuur met, een mooi slot uitzichten en kastelen/ kerken op de heuvels. Bij Prum een mooi slot boven in de bergen. Bij Essing een prachtige brug. In het water fantastische beelden. Kijk zelf maar op de foto’s hoe mooi allemaal.

We drinken veel te laat koffie in Kelheim. Daar doen we ook onze middag/ avond boodschappen. Als we Kelheim uit zijn eten we onze broodjes met smeerkaas op. We hebben nog melk in de thermoskan. Wel twee dagen oud en nadat ik een slokje in mijn mond neem, sterk zuur ☹☹. Mond omgespoeld met water, vies hoor.

Tegen drie gaan we een onderkomen zoeken. Opnieuw lukt het niet. Wel bij 5 mogelijkheden langs geweest. Ondertussen zitten we in Regensburg. Daar bellen we met IBIS, ook geen kamer meer vrij. We bellen nog naar een drietal hotels, alles bezet. Toen maar via Booking.com. Daar ging het goed. We konden tegen een acceptabele prijs een kamer boeken in Hotel Dock1. We moeten maar hopen dat we de fietsen ook kwijt kunnen voordat we ze kwijt zijn. Gelukkig was die mogelijkheid er, fietsen in de kelder.

Het is een mooi hotel met een ruim basic ingerichte kamer. Een prachtige badkamer waar we zeker gebruik van gaan maken. We eten ons avondmaal (Yoghurt met veel fruit), gaan naar beneden en drinken een cappuccino.

Boven nemen we een douche en ga nog wat fröbelen met de website.

Ook voor mij is het bedtijd,

Welterusten.

9 + 1 =

Vandaag   :          82,5 Km gefietst

Totaal       :     1.076,8  Km

 

Start pagina Kaatsheuvel – Podersdorf am See

Vorige dag Dollstein – Dietfurt

Volgende dag Regensburg – Wörth