Kaatsheuvel – Podersdorf am See

Langs de Limes van Nijmegen tot Bratislava

Eigenlijk hadden we al in 2017 naar Podersdorf am See  gaan fietsen. Toen was echter  het  10-jarig bestaan van de “PILION-vrienden groep”; met de groep naar  Griekenland gegaan.  Nu in 2018 hebben we ons doel gesteld om naar de woonplaats van Menno en Nadia te fietsen, Podersdorf am See.

We hebben er voor gekozen om in hoofdlijnen de Limes fietsroute te volgen. In Nijmegen sluiten we hierop aan.  De route loopt van Katwijk naar Constanta aan de Zwarte zee. De Limes fietsroute volgt de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Deels loopt deze gelijk aan andere fietsroutes. Hierbij is bv de Altmühltal fietsroute en de meer bekende Donauroute een mooi voorbeeld.

Wij fietsen globaal van Kaatsheuvel naar  Nijmegen, Frankfurt daarna richting Würzburg om vervolgens via het zuidelijk gelegen Altmülthal (Rothenburg ob der Tauber) naar Regensburg te gaan. Vervolgens via het bekende Passau en  Linz, Melk, Wenen richting Bratislava. Zo’n 15 km voor Bratislava buigen we weer van de route af om  naar Podersdorf, onze eindbestemming te gaan. 

Tijdens het rijden van onze tocht houden we deze site als een dagboekje (met foto’s) bij.

10 + 7 =

1.727,3 Km totaal gereden voor deze reis van Kaatsheuvel – Podersdorf am See  ons einddoel. 

 

Start pagina Kaatsheuvel – Podersdorf am See

Vorige dag  (Naar boven)

Volgende dag Kaatsheuvel – Nijmegen